Husqvarna Strix – ο απόλυτος συνεργάτης των επαγγελματιών πρασίνου για την εξασφάλιση της βιοποικιλότητας και της παραγωγικότητας

Husqvarna Strix – ο απόλυτος συνεργάτης των επαγγελματιών πρασίνου για την εξασφάλιση της βιοποικιλότητας και της παραγωγικότητας

Η Husqvarna, ο παγκόσμιος ηγέτης στα ρομποτικά χλοοκοπτικά, μοιράζεται το όραμα που έχει για το μέλλον, με ορίζοντα το 2033, όσον αφορά τις επαγγελματικές λύσεις συντήρησης πρασίνου, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την βελτίωση της βιοποικιλότητας και την λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Το σύστημα αυτό, αποτελείται από πολλαπλές, αυτόνομες, μονάδες συλλογής δεδομένων, που παρέχουν συμβουλές, για τον συγκεκριμένο χώρο πρασίνου, στους χειριστές και μπορούν να απαλλάξουν τις ομάδες συντήρησης, από το κούρεμα, τη συλλογή των υπολειμμάτων κοπής, την κοπή των άκρων του χλοοτάπητα, τον εντοπισμό επιθετικών ζιζανίων, την επανασπορά και τη λίπανση.

Οι κλιματικές προκλήσεις και η αύξηση της ευαισθητοποίησης για τη βιοποικιλότητα, έχουν οδηγήσει σε περισσότερους κανονισμούς και υψηλότερες προσδοκίες για όλους όσους εργάζονται στη συντήρηση χώρων πρασίνου. Ταυτόχρονα, η βιομηχανία πρασίνου αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την εξεύρεση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Για να αντιμετωπίσουν αυτά τα θέματα οι βιομηχανικοί σχεδιαστές της Husqvarna, συναντήθηκαν με ειδικούς του κλάδου, για να υλοποιήσουν μια λύση που να αξιοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες λογισμικού και μηχανημάτων που είναι διαθέσιμες. Το αποτέλεσμα είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία «Husqvarna Strix» (η λατινική ονομασία της κουκουβάγιας), ο απόλυτος συνεργάτης για χειριστές, διαχειριστές και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων διαχείρισης χώρων πρασίνου.

Οι χώροι πρασίνου είναι απαραίτητοι για να έχουμε βιώσιμες πόλεις. Για να υποστηρίξουμε τις ομάδες συντηρητών πρασίνου που φροντίζουν αυτούς τους χώρους, πρέπει να αυτοματοποιήσουμε περισσότερο τις διάφορες εργασίες. Το σύστημα Husqvarna Strix συμβολίζει τη δέσμευσή μας να γίνουμε ένας πολύτιμος συνεργάτης για τους συντηρητές χώρων πρασίνου και να συνεισφέρουμε ενεργά στη βιωσιμότητα, λέει η Yvette Henshall-Bell, Πρόεδρος της Husqvarna Global Pro.

Συλλογή δεδομένων για τη βιοποικιλότητα και την παραγωγικότητα

Η ομάδα των αυτόνομων μονάδων, συλλέγει δεδομένα από το υπέδαφος, το έδαφος αλλά και πάνω από το έδαφος. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, το σύστημα Husqvarna Strix, υπολογίζει τα διάφορα δεδομένα και εκτελεί μια σειρά εργασιών, απελευθερώνοντας τους συντηρητές πρασίνου από το κούρεμα, τη συλλογή των φύλλων, την κοπή των άκρων του χλοοτάπητα, τον εντοπισμό των διαφόρων ζιζανίων, την επανασπορά και τη λίπανση – 24 ώρες την ημέρα, εκτός βέβαια του χρόνου φόρτισης.

Τα δεδομένα που συλλέγονται, χρησιμεύουν επίσης ως οδηγός για τους συντηρητές των χώρων πρασίνου. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όλων των ζωντανών ειδών που υπάρχουν στον χώρο, σε συνδυασμό με τις καιρικές προβλέψεις και την τρέχουσα κατάσταση υγείας ενός πάρκου, κάθε μέλος της ομάδας περιποίησης πρασίνου, έχει πρόσβαση σε έτοιμες πληροφορίες, που του επιτρέπουν να δρα κατάλληλα. Οι πληροφορίες διατίθενται μέσω διαφόρων συσκευών επικοινωνίας όπως, smartphone, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και smartwatches.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα για τη δημιουργία ενός ψηφιακού δίδυμου της πόλης, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων μπορούν να επανεξετάσουν και να προβλέψουν την υγεία, τόσο των χώρων πρασίνου όσο και της πόλης, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσουν τη φροντίδα, την παραγωγικότητα, την ανθεκτικότητα και τη βιοποικιλότητα. Αυτό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει τη δυνατότητα πρόβλεψης των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα, των επιπτώσεων στην ψύξη του περιβάλλοντος και την διαχείριση του νερού, την υποστήριξη για τον υπολογισμό της υγείας και της αξίας των δέντρων αλλά και τη βελτιστοποίηση της απαιτούμενης φροντίδας που λαμβάνουν.

Πολλαπλοί αισθητήρες

Η πλατφόρμα αισθητήρων είναι εξοπλισμένη με πολλαπλούς αισθητήρες για τη μεγιστοποίηση της συλλογής δεδομένων. Ένας αισθητήρας εναέριας όρασης και ένα ραντάρ εναέριων ήχων, συλλέγουν δεδομένα πρασίνου πάνω από το έδαφος. Οι επίγειοι αισθητήρες, που βρίσκονται στο μπροστινό, στα πλάγια και στο πίσω μέρος, καταγράφουν πληροφορίες για τα είδη και την υγρασία στην επιφάνεια, ενώ ένα σετ αισθητήρων υπεδάφους, συλλέγει δεδομένα, για το pH και την υφή του εδάφους, τον ρυθμό διηθητικότητας του εδάφους, την περιεκτικότητα του εδάφους σε υγρασία και την περιεκτικότητα του εδάφους σε χούμο. Για τη διαχείριση μη προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, όπως πεσμένα κλαδιά ή επισκέπτες στο πάρκο, ένας πρόσθετος αισθητήρας με περιφερειακή όραση 360ο και ένας αισθητήρας όρασης μεγάλης εμβέλειας, βοηθούν το μηχάνημα να λειτουργεί στη σωστή κατεύθυνση.

Τρεις μονάδες εργαλείων, πολλαπλές εφαρμογές, μία μονάδα μεταφοράς

Για να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση, το σύστημα Husqvarna Strix διαθέτει μόνο τρία εργαλεία, τα οποία το μηχάνημα μπορεί να αλλάξει μόνο του. Η μονάδα κοπής έχει τρεις δίσκους κοπής και μπορεί να χειριστεί το κούρεμα, τον θρυμματισμό των φύλλων και των υπολειμμάτων κοπής καθώς και την κοπή των άκρων του χλοοτάπητα.

Η μονάδα σποράς διαχειρίζεται την επανασπορά και τη λίπανση και η μονάδα σκουπίσματος με τις βούρτσες, αφαιρεί φύλλα, χαλίκια και άλλες βρωμιές από σκληρές επιφάνειες. Οι μονάδες εργαλείων αποθηκεύονται σε μια αυτόνομη μονάδα μεταφοράς, που φιλοξενεί εννέα μηχανές και τις διαφορετικές μονάδες εργαλείων, ενώ διαθέτει και δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης.

Πολυμορφικό και βιώσιμο

Τα μηχανήματα δεν παράγουν άμεσες εκπομπές CO2 κατά τη χρήση τους και είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και ανακυκλωμένα πλαστικά. Η λύση αυτή είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτική, χάρη στη μεγαλύτερη ικανότητα κοπής, την βελτιστοποιημένη διαδρομή εκτέλεσης των διαφόρων εργασιών και την χρήση ηλιακής ενέργειας. Για να ελαχιστοποιηθεί το αποτύπωμα άνθρακα του προϊόντος και να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής του, τα ρομπότ έχουν λίγα συνολικά εξαρτήματα και είναι πολυμορφικά και αρθρωτά, δίνοντας τη δυνατότητα, σχεδόν σε όλους, να διαχειρίζονται αναβαθμίσεις, σέρβις και επισκευές. Ο πολυμορφικός αρθρωτός σχεδιασμός είναι επίσης βελτιστοποιημένος, για την εύκολη ανακαίνιση και ανακατασκευή των μηχανημάτων.

Leave a Comment

ΜΑΡΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Σας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα με εντιμότητα, συνέπεια, και πάνω απ’ όλα με φιλική διάθεση.
Από επαγγελματίες σε επαγγελματίες!!!

Επικοινωνία

Email

marinostools@gmail.com

Διεύθυνση

61ο χλμ. Αθηνών Λαμίας (Σχηματάρι)

Δευ - Παρ

8.00πμ έως 16.30μμ

Σάββατο

8.00πμ έως 14.00μμ